Vraag kostenoverzicht en voorkom verrassingen – Tandartsenpraktijk C. Bakker – Beusichem

Vraag kostenoverzicht en voorkom verrassingen

Heb je vragen over een gebitsbehandeling of over de kosten? We helpen je graag om alles goed op een rijtje te krijgen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.
Prijsopgave boven 250 euro is verplicht
Je tandarts, mondhygiënist, orthodontist of tandprotheticus kan jou natuurlijk altijd precies vertellen wat je te wachten staat. Ook wat de behandeling gaat kosten. Is die duurder dan 250 euro? Dan krijg je vooraf een offerte, dat is je mondzorglener verplicht. Maar je kunt natuurlijk altijd om een kostenoverzicht vragen.
Zorgverzekeraar beantwoordt vragen over vergoedingen
Heb je vragen over je aanvullende tandartsverzekering en wil je weten wat er precies wordt vergoed? Neem dan contact op met je zorgverzekeraar. Voor kinderen tot 18 jaar worden de meeste behandelingen vergoed vanuit de basisverzekering. Maar dit geldt bijvoorbeeld niet voor beugels. Ben je volwassen en heb je geen aanvullende tandartsverzekering afgesloten, dan moet je de meeste behandelingen zelf betalen.
Stappenplan voor patiënten
Je tandarts maar ook de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa), de Consumentenbond en Patiëntenfederatie Nederland vinden het belangrijk dat je goed geïnformeerd een keuze kunt maken voor een eventuele behandeling en ook nadenkt over de kosten. Daarom hebben ze samen een extra stappenplan opgesteld:
Je beslist altijd zelf
Is alles duidelijk? Dan kun je beslissen of je de behandeling wilt laten uitvoeren.


Lees het hele artikel op: allesoverhetgebit.nl
Publicatiedatum: 01-11-2021


Terug naar overzicht

PATIËNT WORDEN

U kunt zich telefonisch aanmelden of inschrijven via de website. Onze praktijk heeft een patiënten stop, uitgezonderd voor patiënten woonachtig in Beusichem en Zoelmond. Nadat u zich heeft ingeschreven/aangemeld als patiënt, kunt u direct een afspraak maken voor een controle of behandeling. Spoedpatiënten worden dezelfde dag nog door ons geholpen. Om uw behandeling bij onze praktijk te starten vragen we u om een inschrijfformulier in te vullen.

Inschrijfformulier